lauantai 17. syyskuuta 2016

Miltä takaeteinen näyttää?

Esittelin tässä blogissa viime viikolla talomme "vieraseteisen" ratkaisuja, ja tänään ajattelin näyttää, millaisia valintoja olemme perheemme arkikäytössä olevassa eteisessä tehneet.

Arkieteisemme on vain kapea käytävä, jonka varteen on järjestetty jonkinlaiset säilytystilat. Eteiseen tullaan suoraan kuistilta ja se johtaa keittiöön, lisäksi siitä lähtevät myös talon alakertaan johtavat portaat. Ei siis mikään helppo tila sisustettavaksi, koska toiminalliset vaatimukset ovat kovat.



Eteisen seinien värit noudattavat samaa värimaailmaan, kuin muualla Talo Virtasessa: naulakkojen takaa oleva seinä on maalattu vaaleanharmaalla "tehostevärillä" ja muut seinät ovat valkoiset. Eteisen lattiapinta-ala on kapea, mutta sen vieressä olevat alakertaan johtavat portaat tekevät tilasta kuitenkin melko leveän. Tilan tuntua tuomaan valitsimme portaikon kaiteen alaosaan lasin.



Myös tässä eteisessä valitsimme takkien säilytykseen Skagerakin naulakon. Naulakko on samaa mallia ja saman värinen, kuin pikkueteisessä. Tässä eteisessä naulakko on pidempi, jotta siinä olisi enemmän säilytystilaa. Naulakko on kuitekin sen verran pieni, että siinä ei voi säilyttää kaikkia kauden takkeja, vaan esimerkiksi urheiluvaatteet ovat alakerrassa erillisessä naulakossa. Naulakon alla kenkätelineenä on Ikean Grundtal seinähylly, johon mahtuu juuri sillä hetkellä käytössä olevia kenkiä. Lisää kenkiä säilytetään alakerrassa.



Koska Skagerakin naulakko on korkealla, olemme ratkaiseet poikamme ulkovaatteiden säilytyksen kiinnittämällä hänelle oman naulakon eteisestä alakertaan johtavien portaiden yläpäähän. Kun keksimme sijoittaa naulakon tuohon, helpotti se huomattavasti vaatteiden säilytystä eteisessä. Ja on mukavaa, että lapsi yltää ripustamaan itse omat takkinsa ja housunsa naulakkoon. Pipojen, käsineiden, kaulahuivien yms. säilytystä varten eteisen seinään on pistetty kaksi Ikean mustaa Trones-kenkäkaappia. Nuo kaapit antavat myös pienen laskutilan/hyllyn eteiseen.



Näillä ratkaisuilla olemme onnistuneet saamaan aikaan kohtuullisen toimivan eteisen, mutta toki tässä kohtaa kadehdin uudempien talojen käytännöllisiä eteisratkaisuja, joissa on oikein kunnolla säilytystilaa juuri siellä, missä sitä tarvitaan.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti