lauantai 10. syyskuuta 2016

Kapean eteisen ratkaisut

Talossamme on kaksi eteistä. Etuovelta Talo Virtaseen tullaan sisään pienen tuulieteisen kautta. Takana terassilta sisään kuljetaan kapean käytävämäisen tilan läpi. Koska talomme on eteistensä suhteen aito 60-luvun edustaja, niissä ei ole tilaa laajoille säilytysratkaisuille. Säilytystilan puuttuminen eteisessä on lapsiperhessä vähän ongelma, mutta eteisten laajentaminen veisi tilaa muilta tiloilta. Eteisiin olemme pyrkineet vain keksimään mahdollisimman toimivia pienten (ja kapeiden) tilojen ratkaisuja. Eteiset ovat myös saumattomasti osa talomme muita tiloja, joten esteettisyys on otettava huomioon.



Perheemme arjessa käytämme pääasiassa takaeteistä, joten siellä vaatesäilytykselle on järjestetty enemmän tilaa. Pieni etueteinen on enemmän vieraiden käytössä. Vaikka pienessä eteisessä ei ole suuria säilytysvaatimuksia, piti miettiä tarkkaan, mitkä kalusteet palvelisivat siinä parhaiten vieraiden vaatteiden ja kenkien säilytystä.

Tämän jutun kuvat ovat pienestä eteisestä, jossa päädyimme kalustevalinnassa kevyeen ja talon muun kallustuksen värien kanssa yhteensopivaan tanskalaisen Skagerakin naulakkoon. Tanskalainen design yleensäkin kiehtoo rouva ja herra Virtasta kovasti. Tilan jatkuvuuden vuoksi eteisten seinät on maalattu muiden tilojen kanssa samalla liidunvalkoisella maalilla. Eteisten maali on vain kestävämpää ja kiiltävämpää, kuin muissa tiloissa.  Skagerakin naulakossa on myös se hyvä puoli, että siinä ei ole ulokkeita, joihin ohikulkija voisi satuttaa itsensä.


Naulakon alle valikoitui Ikean mallistosta musta Tjustig penkki, jossa voi tarvittaessa istua, kun laittaa kenkiä jalkaan tai pukee lasta. Pipoja, hanskoja yms. varten penkin päällä on pieni kori. Penkki mahtuu pituutensa puolesta juuri ja juuri eteiseen ja leveydenkin puolesta ollaan äärirajoilla.

Talossamme ei juuri ole romanttisia sisustuselementtejä, mutta tämän pikkueteisen seinälle on päässyt koristeeksi muusta sisustuksesta poikkeava koukerokirjoitus - joskus on hyvä kokeilla jotain erilaista!


2 kommenttia:

  1. Kivasti olet onnistunut toteuttamaan kapean eteisen. Tuttu tunne, itse pari vuotta katselin ja ahdistuin kapeasta eteisesta ja alkuvuodesta pistin hihat heilumaan ja päätin että nyt siellä tapahtuu täysi muutos! Pikapuolin tulossa postaus asiasta ;) http://valkoinenhaave.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!
      Kiitos kommentistasi. :) Sinulla on todella hieno toteutus omassa eteisessäsi. Kapeat ja pienet tilat ovat todella haastavia sisustuksen kannalta ja eteinen on tosiaan kodin käyntikortti. Postaan lähiaikoina myös meidän toisen eteisen ratkaisuista, kun saan otettua kunnon kuvat. Blogisi on kiinnostava tuttavuus minulle. t. Rouva Virtanen :)

      Poista